ЕС отново не успя да постигне съгласие за нови санкции срещу Русия

Снимка: БТА

Представителите на държавите членки трябва да се срещнат отново утре сутринта

Страните от ЕС не са успели да се споразумеят за нов набор от санкции срещу Русия, които планираха да въведат във връзка с навършването на една година от началото на руската инвазия в Украйна, съобщиха за Ройтерс дипломатически източници.

Страните членки на ЕС трябваше да постигнат единодушно съгласие за въвеждане на санкции. Източниците заявиха, че Полша е блокирала санкционния пакет заради предложените изключения от забраната за внос в ЕС на руски синтетичен каучук. Полски дипломати заявиха, че изключенията са толкова големи, че ще направят санкциите неефективни. Според други източници изключенията са били предложени, за да бъде направена услуга на Италия, подкрепена от Германия.

Представителите на държавите членки трябва да се срещнат отново утре сутринта на датата, на която Русия нахлу в Украйна миналата година, за да се опитат да постигнат споразумение, твърдят източниците.

Случилото се днес повтори резултата от вчера на провежданите в Брюксел разговори.

Предложеният десети пакет санкции включва ограничения върху търговията, възлизащи на повече от 10 милиарда евро, казват от Европейската комисия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK