Ембака се предаде след отправени заплахи към него от бивши френски легионери

Снимка: Infomreja.bg

Санданчанинът Емил Първанов-Ембака се предаде след близо 5-месечно издирване. Днес той се яви в Окръжната прокуратура в Благоевград, придружен от своя защитник Росен Недин. 

Ембака е задържан за 72 часа, срещу него е повдигнато обвинение за убийството на Николай Чивиев.

Престъплението бе извършено на 26 юни около 13,30 часа на недовършенния Лот 4 от автомагистрала "Струма". Ембака навлязъл със своя лек автомобил „Сеат” в забранения за движение участък.

На нарушението веднага реагирал координаторът на движението по постовете на строителната фирма "Агромах" - Николай Чивиев. Той направил забележка на мъжа в сеата. Това ескалирало напрежението между двамата. Стигнало се и до саморазправа, в която Ембака грабнал голям камък и го стоварил в главата на 47-годишния служител на фирмата. По пътя към Спешния център в Сандански Чивиев издъхнал, а убиецът му напуснал местопроизшествието с кола на свой приятел, който извикал по телефона.

През следващите дни Ембака изчезна и бе обявен за общонационално и международно издирване. Дни след това приятели и колеги на убития Чивиев, който е бивш френски легионер, се заканиха да отмъстят за убийството.

Днес стана ясно, че Ембака се е предал заради отправени заплахи към него и семейството му от бивши френски легионери. Дори имало и заплашителни писма до семейството му.

Предстои прокуратурата да внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK