Екипът на Алексей Навални от близо седмица няма връзка с него

Снимка: БТА

Опасенията за здравословното състояние на опозиционера нарастват

Сътрудници на излежаващия присъда руски опозиционен политик Алексей Навални изразиха опасения за здравословното състояние на 47-годишния критик на Кремъл, предаде ДПА. От пет дни екипът на Навални не е в състояние да установи контакт с него. Навални е в наказателна колония. В петък екипът на Навални съобщи, че е силно загрижен за здравето и оцеляването му, след като не беше осъществена видеовръзка с опозиционния активист по време на съдебно заседание.

Все още няма новини от него, каза днес за ДПА говорителката на Навални Кира Ярмиш. Адвокатите на Навални се опитват да се свържат с него от пет дни, но руските власти им отказаха достъп. Екипът на Навални каза, че от руската затворническа администрация обяснили, че прекъсване на електричеството е било причина за липсата на видеовръзка. Ярмиш изтъкна в пост в социалните медии, че е особено разтревожена за здравето на Навални, защото миналата седмица се е разболял в килията си.

Писма до и от Навални не са били получавани от седмица, според негови сътрудници. Навални е въдворен в затворническа колония в град Ковров, Владимировска област, на 260 километра източно от Москва. Опозиционерът беше осъден на 19 години затвор по обвинения, определяни от международната общност за скалъпени, и е смятан политически затворник. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK