Едно десетилетие музика! Школата на Бърдарев "взривява" с таланта си Банско

Снимка: М. Бърдарев

Тази година юбилейният спектакъл е под надслов: „Днес ще се срещнем след 10 години“

В Банско раснат таланти. Те са закърмени с творческите гени и ДНК-то на доброто, а храна за душата и развитие на умения им дава един педагог – млад, доказано амбициозен и доказано успял. Марин Бърдарев и неговите възпитаници представят един музикален спектакъл, съхранил традициите и модерното. За 10-а поредна година Школата по музика на Бърдарев събира гости и развълнувани жители на Банско, които излизат от голямата зала на читалището с насълзени от радост очи и горди сърца, че има такива деца, че има такива таланти.

Именно те – малките звезди, са се прославили с гласовете си на Детския Пирин Фолк в Сандански, както и на конкурсите, организирани от БНР. За едно десетилиетие Школата за Бърдарев изгради личности, които утре ще са новите олимпийци, прославящи музиката ни.

Децата са подкрепяни винаги от големи имена, а Банско знае, че август е времето не само за джаз, а и за превърналия се вече в традиция концерт.

Тази година юбилейният спектакъл е под надслов: „Днес ще се срещнем след 10 години“. На 19 август от 18,30 ч. на една сцена ще застанат учениците от Школата по музика на Марин Бърдарев с гост-изпълнителите: Теодосий Спасов – кавал, Атанас Манов – бас китара и Петър Митов – барабани. В програмата са включени 22 общи изпълнения – песни и инструментални изпълнения.

През 9-е самостоятелни концерта, проведени досега, гост-изпълнители са били едни от най-известните музиканти от шоу-бизнеса в България. Това са: Цветан Недялков, Иван Лечев, Веселин Койчев, Орлин Цветанов, Зорница Цветанова, Юрий Божинов, Никола Горялов, Александър Радев, Ирена Чакърова, Атанас Господинов, Асен Тренчев, Иван Стоянов, Георги Милчев – Годжи, Цветелина Грахич, Борис Солтарийски, Валери Димчев, Илия Ранков, Лилия Стефанова, Боян Боянов, Ненко Цачев, Клавдия Драганова, Ганчо Гавазов, Петър Миланов, Невена Цонева, Валери Пастармаджиев, Венелин Венков, както и бъдещите гост-изпълнители на 19 август 2021: Теодосий Спасов, Атанас Манов и Петър Митов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//