Двама заместник-кметове помагат на Илко Стоянов в Община Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Това са Дамян Качулски и Мария Петрова

Кметският екип на Илко Стоянов се увеличава с още двама заместници.

Това са Дамян Качулски и Мария Петрова.

Досега Дамян Качулски оглавяваше дирекцията по образование към Общината. От днес обаче влиза в ролята на заместник-кмет по развитието, иновациите и образованието.

Новото лице, което става част от екипа на Стоянов, е Мария Петрова - която оглавява ресор "Икономика финанси и европроекти“. Богатата ѝ професионална биография е изцяло в областта на европроектите и евросредствата. Петрова заяви пред журналисти, че не е член на политическа партия, което потвърди думите на кмета Стоянов, че екипът му е съставен от експерти.

„Разчитам на г-жа Петрова за затягане на контрола на средства от ЕС, особено в следващия програмен период. Тъй като всички сме наясно, че Община Благоевград вследствие на предишните две управления, е с много финансови корекции поради некачествено изпълнение на проектите“, каза градоначалникът на пресконференция.

Той каза, че контролът на финансови средства ще се контролира от трима одитори, а не от един, както досега. Вътрешният одит на общинските дружества ще покаже и реалното състояние на институцията.

Припомняме, че при встъпването си в длъжност, Стоянов обяви, че има два вакантни места за негови заместници, които „чакат“ правилните хора.

На поста си остава и първият представен и назначен заместник-кмет по строителството – Христо Дюлгеров.

Дирекцията по образование пък, която Качулски ръководеше, няма да има „водач“, тъй като дейността на Качулски като зам.-кмет се припокрива с предишната му длъжност.

Илко Стоянов обяви и една добра новина, реализирана благодарение на Качулски, а именно – провеждат се разговори за привличането на още един американски университет в Благоевград.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//