Двама мъже отговарят пред Темида за грабежи над възрастни

Снимка: Infomreja.bg

И двамата са рецидивисти

Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем А.М., на 27 г., за това, че на 13.01.2023 г. в Пазарджик, при условията на опасен рецидив, отнел 660 лева на 71-годишна жена.

На 13 януари 2023 г., вПазарджик, към 2 часа през нощта, А.М. влязъл в къщата на пострадалата жена, която живеела сама. Тя се събудила от шума, при което А.М. поискал да му даде парите, заплашил я с нож и я наранил. Жената се уплашила и му предала 660 лева, които държала в дома си. Парите били от пенсията й. А.М. напуснал къщата и в продължение на няколко дни се укривал. Той е бил установен от полицейски служители на 22 януари 2023 г. в необитаема постройка в Пазарджик.

А.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, съобщават от държавното обвинение.

Районна прокуратура–Кърджали привлече като обвиняем Н.К., на 21 г., за това, че на 01.01.2023 г. в с. Мост, обл. Кърджали, отнел пари на 79-годишен мъж, като кражбата е извършена чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и е използвал техническо средство.

Н.К. е обвинен и за това, че на 17.12.2022 г. в гр. Кърджали отнел мъжко портмоне и пари от владението на 77-годишен мъж като употребил за това сила и заплашване.

По делото е установено, че на 01.01.2023 г., през нощта, в с. Мост, обл. Кърджали, Н.К. влязъл в къщата на възрастни мъж и жена, семейство, които спели. Той успял да отвори прозореца на първия етаж с помощта на нож. В това време 79-годишният мъж се събудил от шума и видял в стаята си Н.К. Попитал го какво прави в дома му, при което Н.К. избягал с малка сума пари и цигари, които открил в помещението.  

На 17.12.2022 г., в Кърджали Н.К. се разхождал в един от парковете. Той възнамерявал да извърши грабеж и така да се сдобие с пари. По същото време в парка се намирал 77-годишния пострадал.  Н.К. го заплашил с нож, съборил го на земята и нанесъл удари. Той взел от джоба на възрастния мъж портфейл и малка сума пари и избягал.

Обвиняемият Н.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Кърджали да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK