Дупница и Крива паланка си сътрудничат в проекти по трансгранично сътрудничество

Снимки: Община Дупница

Българската делегация участва и в откриването на туристическа пътека до манастира "Св.Йоакин Осоговски"

Заместник кметовете на Община Дупница Олга Китанова и Крум Милев гостуваха в Крива Паланка по покана на местната власт. Целта на посещението бе, да се обсъдят възможностите за партньорство в програмния период 2021-2027 и съвместното участие в проекти по трансгранично сътрудничество.

На срещата присъстваха кмета на северномакедонската община Сашко Митовски, министърът на земеделието Люпчо Николовски и зам.-министър на регионалното управление Зоран Димитровски. Българската делегация участва и в откриването на туристическа пътека до манастира "Св.Йоакин Осоговски", която бе изградена именно по проект на ТГС в партньорство с Община Дупница.

"Поддържаме много добри отношения с колегите от Крива Паланка и вярвам, че отново ще имаме допирни точки по някои съвместни проекти. Обсъдихме с тях възможностите за нови партньорства по ТГС в новия програмен период главно в културното и историческо наследство. Имаме някои вече идеи за Дупница, но нека да бъдат обявени конкретните условия, за да преценим къде бихме могли да се включим и да си бъдем взаимно полезни.

В момента реализираме съвместен проект, който от наша страна е свързан с консервация и реставрация на Часовниковата кула. В очакване сме на становище от Министерство на културата в България, за да стартираме същинските дейности", коментира зам.кметът на община Дупница по икономическите въпроси Олга Китанова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK