Дрогиран "управлявал" влекач с полуремарке

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението извършил в изпитателния срок на наказание по предходно дело

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, се води разследване за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – престъпление по чл. 343б, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

Около 09,10 ч. на 16.08.2023 г. в района на ЖП прелеза в с. Кулата, община Петрич, Н.К. управлявал товарен автомобил-влекач с прикачено към него полуремарке.

В хода на проверката било установено, че водачът e употребил наркотично вещество. Той е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа.

Извършеното от обвиняемия престъпление е с високата степен на обществена опасност и е осъществено от него в изпитателния срок на наказание по предходно дело.

За шофиране след употреба на наркотични вещества законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1500 лева.

Съгласно разпоредбата на закона влекачът е бил иззет за нуждите на производството и след извършени необходими действия върнат с постановление на наблюдаващия прокурор на правоимащата фирма.

Днес, 18.08.2023 г., по искане на Районна прокуратура – Благоевградq съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Н.К.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK