ДПС иска разследване на магистратите, пуснали на свобода садиста от Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ВСС) трябва да се самосезира незабавно и да извърши свое собствено разследване на магистратите, които са освободили садиста от Стара Загора и са му позволили да се разхожда свободно, след извършеното от него престъпление. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, цитиран от "24 часа".

ДПС е партия, която е доказала по безспорен начин, че уважава разделението на властите. Според мен институциите в лицето на Инспектората към Висшия съдебен съвет незабавно трябва да се самосезират и да вземат мерки, посочи той.

По думите му на Георги Николаев е била дадена възможност да продължава да е опасен за хората. Според него трябва да се направи задълбочена проверка, как извършеното от Николаев деяние е окачествено като "лека телесна повреда".

Пеевски посочи, че институциите не трябва да бездействат, а да осигуряват справедливост и спокойствие на българските граждани. Ако Инспекторатът към ВСС вече не се е самосезирал, то ние като партия ще го сезираме официално още в понеделник, поясни той.

Депутатът бе категоричен, че една от първите задачи на НС през септември ще бъде смяната на ВСС, който е с изтекъл мандат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK