Допълнителна стипендия за деца на военнослужещи, загинали при изпълнение на служба

Снимка: Infomreja.bg

Размерът на средствата е 300 лв. месечно

Контролният съвет на Фондация „Деца на Българската армия“ отпусна допълнителна стипендия за деца на военнослужещи, загинали при или по повод изпълнение на военната служба и деца на граждански лица от Министерството на отбраната и Българската армия, загинали при трудова злополука, които са избрали да се посветят на офицерската професия.

Размерът на средствата е 300 лв. месечно, като те ще се изплащат допълнително към получаваната към момента месечна стипендия от 300 лева. Финансовото подпомагане ще се отпуска на деца, приети да учат редовно в Националния военен университет „Васил Левски“ или висшите военни училища, само във военни специалности и до навършването им на 26 годишна възраст.

Целта на фондацията „Деца на Българската армия” е да подпомага социалната интеграция и личностна реализация на деца на военнослужещи, загинали при или по повод изпълнение на военната служба и деца на граждански лица от Министерството на отбраната и Българската армия, загинали при трудова злополука. Към момента фондацията подкрепя материално 26 деца. По случай предстоящите Коледно-новогодишни празници те ще получат и по 500 лв. допълнителна финансова помощ.

 

Всеки, който има желание да направи дарение към Фондация "Деца на Българската армия", може да го направи по следните начини:

Фондацията има ЕИК по Булстат № BG131408691.  Банковата й сметка е разкрита в Първа инвестиционна банка – централен клон София с IBAN BG76FINV91501215262579 – Първа инвестиционна банка – Банковият идентификационен код (BIC) на Първа инвестиционна банка е FINVBGSF.

Дори и минимална помощ от 1 или 2 лева, но превеждана ежемесечно е достатъчна, за да може децата да получат помощ всеки месец. Даренията са доброволни и стават чрез попълване на декларация в счетоводството по месторабота.

Дарения към фондацията могат да бъдат правени и под формата на SMS на кратък номер 1696 за всички мобилни оператори. Изпращането на SMS или телефонно повикване към кратък номер 1696 струва 1 лев без ДДС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK