Дончев: Ще държим президента отговорен за действията на парламента

Снимка: България он ер, стоп кадър

Атанасова след консултациите: За да има силно управление, трябва да има силна опозиция

Критиката е форма на помощ към новата власт. Ние сме длъжни заради нашите избиратели да бъдем силна опозиция, знаеща и можеща. Ние няма да подкрепим ляво либерално общество в парламента. Нашата оценка не съвпадна с тази на президента за служебните правителства. Обърнахме внимание и над посегателството на МВР над медия. И да трябва да има обществен и политически отпор. Репресиите и над наши симпатизанти бяха очевидни. Ние като опозиция ще браним правата на гражданите и да защитаваме демокрацията и законността. Ако правителството иска съвет от нас, ще го дадем.

Това каза Десислава Атанасова след консултациите при президента и допълни, че за да има силно управление, задължително е да има силна опозиция.

Времето на приказките свърши, време е за работа, а след това на отговорността. Ние ще държим президента отговорен за новото правителство, което е фес лифт на служебното. Нашата роля е редовото правителството да не къса връзка с реалността.

Ние сме за комплексна съдебна реформа, но тя е идеологема. А Иван Гешев не се сменя от парламента. Гъвкави сме във всяко едно управление, каза Томислав Дончев.

Атанасова заяви, че цялата група на ГЕРБ/ СДС е с поставени ваксини. Затова тя мисли, че трябва да се спазват законите.

Заявките за управление в момента са, че новата коалицията ще промени реалността, те я променят всеки ден дори и за себе си. Коалицията ще е петорна, каза Даниел Митов.

Бойко Рашков не ни притеснява заради самите нас, а заради безумията от едно репресивно минало, защото той така си знае и това си може и така прави, допълни Митов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK