Домашен арест за дупничанин, откраднал 800 лв. и портфейл от местно заведение

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата

Районен съд – Дупница, взе мярка за неотклонение „Домашен арест” по отношение на 36-годишен дупничанин, който е привлечен като обвиняем за кражба.

Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева, не уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража“.

Г. А. е привлечен като обвиняем за това, че на 06.07.2023 г. в заведение за бързо хранене на Кооперативния пазар в Дупница е отнел чужди движими вещи – портфейл и парична сума в размер на 800 лв., от владението на собственичката, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на повторност.

Видно от събраните доказателства, може да се  направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието. С присъда от 2022 г. на Районен съд – Дупница, на обвиняемия е наложено наказание „Пробация“ за отнемане на чужди движими вещи.

Предвид, че голяма част от сумата е върната, както и изявеното желание от обвиняемия за сключване на споразумение и това, че е признал вината си, съдът счита, че следва да вземе мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Същият има постоянен адрес и твърди, че полага грижи за възрастен родител, се посочва в мотивите на Районния съд в Дупница.

Определението подлежи на обжалване и/или протестиране в 3-дневен срок от днес пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK