"ДНЕС" води до урните хората в неравностойно положение в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Движение за национално единство и спасение „ДНЕС” подема национална инициатива „ДНЕС помагаме! ДНЕС алармираме!” в помощ на хората с увреждания да упражнят правото си на вот в изборния ден. От движението призовават жителите на Благоевград в двата изборни дни - 23 и 30 октомври, да дойдат с личните си автомобили и заедно с представители на "ДНЕС" да придружават хората с увреждания до избирателните секции. 

Гражданите, които искат да се включат в инициативата могат да се обърнат към приемната на "ДНЕС" в Благоевград, която се помещава на ул. „Пере Тошев” № 3. На телефон: 0887 26 26 95 пък ще се приемат обаждания всеки ден до изборите от 9 до 18 ч. 

На изборните дати – 23 и 30 октомври, на посочените адрес и телефон доброволци ще приемат и сигнали за евентуални нарушения на изборния процес. Те ще бъдат изпращани на Общинската избирателна комисия. От движението апелират гражданите да не се страхуват и да се обаждат, ако са станали свидетели на такива нарушения.

С тази инициатива "ДНЕС" ще следи и дали кандидат-кметовете изпълняват поетите ангажименти чрез подписаното в началото на този месец Споразумение за политическа почтеност и толерантност. 248 кандидати за кмет от цялата страна, сред които и осмината кандидати от Благоевград - Надежда Барбазова, Атанас Камбитов, Илия Трунгов, Георги Васев, Владимир Елезов, Васил Тинчев, Петър Байкушев и Емил Костадинов, поставиха подписа си под документа, който ги задължава:

                 - Да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито, и да отхвърлят всички действия, насочени към уронването на доброто име и авторитета на опонентите;

                 - Да не използват служебното си положение и да не злоупотребяват с власт срещу политическите си опоненти;

                 -  Да не участват в практики, свързани с купуване на гласове и всички други действия, които могат да опорочат изборите и да поставят под съмнение вота на избирателите.

"Да покажем, че можем да бъдем единни в намеренията и действията си, когато става въпрос за оказване помощ на наши съграждани, и да защитим заедно правото си на добро управление, избрано по честен и достоен начин", цели с националната си кампания Движението за национално единство и спасение.

 

КОМЕНТАРИ

н.13:43 - 18.10.2011
И за кого ще агитират доброволците?
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//