“ДНЕС” следи евровота в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Движение за национално единство и спасение „ДНЕС” ще подаде документи в ЦИК за регистрация като неправителствена организация, която ще участва с наблюдатели на изборите за членове на Европейския парламент в цялата страна.

“За нас като гражданска организация, участваща активно в обществения живот на страната, гарантираща правата и свободите на гражданите и разрешаваща техните проблеми, е важно изборите да бъдат прозрачни и честни. Затова по традиция, преди важни за България избори, „ДНЕС” отново ще предложи на българските политици подписването на Споразумение за политическа почтеност и толерантност. Отново ще призовем българските политици публично да изразят своето отношение към порочните изборни практики като купуване на гласове, неясно финансиране, оказване на натиск върху групи избиратели, посочиха още от движението.

Освен това по време на изборния ден Движение за национално единство и спасение „ДНЕС” отново ще инициира и своята национална доброволческа кампания „ДНЕС помага“ за оказване на съдействие на трудноподвижните и самотни възрастни хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK