Джаз вечери под открито небе в градската градина в Благоевград на 8, 9 и 10 юни

Снимка: Община Благоевград

Концертите са посветени на 30-годишнината от основаването на Биг Бенд - Благоевград

Община Благоевград организира три поредни вечери с джаз музика в Градската градина. Концертите започват в 20:00 часа на открита сцена и са посветени на 30-годишнината от основаването на Биг Бенд - Благоевград.

На 8 юни популярни песни и джаз стандарти ще изпълнят Биг Бенд - Благоевград и солисти – ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, Музикално училище „Престо“ и Вокално студио „Фа диез“. Този проект е начин да се съчетае професионализмът  на утвърдените музиканти и талантът на начинаещите творци, които на една такава сцена придобиват по-голяма увереност и опит, начин за по-пълноценна приемственост на поколенията.

На 9 юни ще чуем Антони Дончев и проекта „На крачка от мистерията“, създаден да съчетае  два свята на необятност – този на традиционния български фолклор и на импровизацията, музиката на момента. Българският фолклор е представен в най-чистата му форма – през кристалните гласове София Янева и Христина Ненкова, и виртуозните инструменталисти Валери Димчев, Веселин Катерински и Орхан Гюзелев. За техни партньори са избрани музиканти, които създават днешния облик на джаза и импровизационната музика като Венцислав Благоев, Михаил Иванов и Стоил Иванов.

На 10 юни са Мишо Йосифов и „Новините в джаза“. Идеята на популярния тромпетист, композитор, аранжор и преподавател е да събере млади музиканти на една сцена. 

Групата на Мишо Йосифов, заедно с негови настоящи и бивши студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", ще представи богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси, сред които са и красивите авторски композиции от дебютния им албум “Първа емисия”, който от пролетта на тази година формацията презентира с поредица от концерти в страната. 

След Бургас, Варна, Пловдив и София, “Новините в джаза” гостуват и в Благоевград на 10 юни в рамките на първите по рода си Джаз вечери в Градската градина. Именно в града е роден един от двамата талантливи вокалисти на „Новините в джаза“ - Лъчезар Кацарски. 

“Новините в джаза” са талантлив, млад септет с два изключителни взаимно допълващи се вокала – слънчевият, усмихнат глас на Велека Цанкова и мощният, пълен с живот тембър на Лъчезар Кацарски.

На концерта на 10 юни в Благоевград формацията ще представи част от пиесите в албума, както и популярни песни от различни жанрове, аранжирани за “Новините в джаза” от Мишо Йосифов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK