Директорът на ПТГ-Горна Оряховица, Габриела Данаилова: Да се преклоним пред неувяхващия Васил Левски!

Осемнайсети юли 1837 г., когато в малкото градче Карлово се ражда титанът на революцията - Васил Левски.

Това е една от най-светлите дати, свързана с името на Дякона, което продължава да ехти в съзнанието на българите, за да остане завинаги в историята ни.

Дяконът е символ на безсмъртие и епоха на едно велико дело в измерение с жертвоготовност, честност и справедливост. Неговият образ - магнетичен, вечен и непреходен, е символ на "чиста и свята република" и е записан със златни букви в страниците на българската история.

Васил Левски осъществява петвековната българска мечта на народа ни за освобождението  от робския стон и ни отличи от другите народи по всеотдайност, самоотверженост и героизъм.

Нашето училище с особена гордост и достойнство носи неговото име и затова съхраняваме и развиваме неговите общочовешки ценности и ги множим чрез формирането и възпитанието на нашите ученици. Затова сме носители на многобройни награди завоювани в престижни международни и национални олимпиади, състезания и художествени и спортни завоевания.

Нашият висококвалифициран и отдаден екип подготвя кадри с висок интелект и будно гражданско съзнание като достойни последователи на патрона на нашето училище - вече 101 г.

Нека по този повод си пожелаем нови творчески успехи и дълбоко да се преклоним пред неувяхващия Васил Левски!
 

Габриела Данаилова - директор на ПТГ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - гр. Горна Оряховица

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK