Директорът на ОбУ-Долно Осеново, Лиляна Качулска: Честит Ден на народните будители!

Нека в този светъл ден да не забравим и всички възрожденци, както и всички днешни будители!

Уважаеми жители на село Долно Осеново,

Скъпи родители, учители и ученици,

Честит празник на народните будители!

Неслучайно нашето училище носи името Св. Паисий  Хилендарски - един от първите и най-големи и ревностни просветители и български книжовници, който с паче перо успява да извърши чудеса и да се бори за българската индентичност и самосъзнание.

Богатата ни история е съхранила имената на хилядите български будители от миналото, на борците за свобода и всичко ценно и духовно, което имаме, го държим на тях.

Нашият учителски колектив от съвременни будители се гордее с това славно име, което носи училището ни, и го носи с голяма гопдост. С всеки изминал ден ние се стремим да опазим вечния пламък на просветителското дело и да го предадем като богатство на нашите ученици.

И това се случва, те печелят олимпиади и различни признания и нови спортни успехи. Образованието е ценност, но обединено със спорта, то се явява неоспорим факт за бъдещите качества и постижения на нашите ученици.

Нека в този светъл ден да не забравим и всички възрожденци, както и всички днешни будители, като писатели, журналисти, читалищни деятели, които всеки ден работят за общото духовно дело!

 

Лиляна Качулска

Директор на ОбУ „Св. Паисий Хилендарски” - с. Долно Осеново

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//