Директорът на 170 СУ „Васил Левски“, Нови Искър, Биляна Найденова: Честит патронен празник!

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват 186 г. от рождението на Апостола на свободата

Уважаеми българи, скъпи съграждани, колеги, родители и ученици,

Днес се навършват 186 г. от рождението на Апостола на свободата - патрон на нашета училище.

Васил Левски – уникален български революционер, когото народът ни нарече още титан и гений в борбата против турското иго. Неговото истинско име е Васил Иванов Кунчев - роден и откърмен в Карлово от българка майка юнашка.

На този ден всяка година ние през месец юли ние, българите, почитаме неговата памет, вече век и половина, и ще го славим, докато дишаме, докато света го има.

Левски ни научи на храброст, на борбеност и на родолюбие. Нека запазим в сърцата си неговия порив, неговата любов, жар и постоянство, неговия пламък и пример за себеотрицание, неговата смелост и борбен дух в името на „Чиста и свята република“!

Нашите ученици се вдъхновяват от неговите забележителни качества и имат стремеж за подражание, затова печелят много награди по олимпиади, състезания и ктонкурси, участват в различни мероприятия и проекти и достойно заедно защитаваме неговото име.

Специалностите ни са ориентирани към развитие на умения за 21 век, като софтуерни и хардуерни науки и електронна търговия. Внедряваме иновации по математика и български език и литература, където нашите ученици печелят максимален брой точки на национално и регионално ниво.

Нашите бивши ученици се завръщат при нас като млади преподаватели, на които предаваме своя опит и професионализъм. Ние, педагогичският екип на училището, успяваме да формираме български граждани с високи морални общочовешки и национални качества.

Днес всички заедно ще се поклоним дълбоко пред неувяхващата памет на Васил Левски!

 

Биляна Найденова

Директор  на 170 СУ „Васил Левски”, гр. Нови Искър

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK