Димитър Делчев: Борисов трябва да бъде изолиран с ДПС в ъгъла на парламентарната зала

Снимки: "Изправи се! Мутри вън!"

Димитър Делчев ве водач на листата за Благоевград на „Изправи се! Мутри вън!“ с номер 18 в бюлетината

Борисов трябва да бъде изолиран заедно с ДПС в ъгъла на залата на следващото Народно събрание. За да премахнем корупционния им модел на управление, тези две партии не трябва да са във властта.

Това каза в „Денят започва“ по БНТ Димитър Делчев, водач на листата за Благоевград на „Изправи се! Мутри вън!“ с номер 18 в бюлетината.

Правителството отговаря на епидемичната криза, както Борисов отговаря на кюлчетата и пачките в нощното му шкафче – със снишаване. В Благоевград и Гоце Делчев леглата за COVID болни са запълнени над 90%. Същото е и в цялата страна. До дни отново ще има болни по стълбите пред болниците или чакащи в линейките. Три вълни на епидемията не бяха достатъчни, за да се справим с пълния хаос в противоепидемичните мерки.

България е последна по темп на ваксиниране в ЕС, защото ваксините бяха купени непрозрачно, заради лобистки интереси. Можехме да сме като Израел, които безпроблемно се справят с третата вълна, защото близо 50% от хората се ваксинираха доброволно. Вместо това още дълго време ще ни отварят и затварят, което ще докара хората и бизнеса на ръба на оцеляването.

Една от спешните мерки на „Изправи се! Мутри вън!“ в подкрепа на хората и бизнеса е въвеждането на електронна лична карта. Когато снабдим всеки с такава, ще прекратим чакането по гишета и безсмисленото разнасяне на хартии по цялата държава. Време е да се направи ревизия на милионите, потънали в неслучващо се електронно управление. Ако разполагахме с електронни лични документи над 2 мил. и половина български граждани можеха да гласуват, вместо да бъдат отритнати от изборния процес. Управляващите не искат вота на българите от чужбина, защото за тях този вот е непредвидим. 

Протестиращите граждани могат да разчитат на обединението Изправи се! Мутри вън!, че като активни участници в протестите ще действаме за изпълнението на техните искания. В наше лице протестите имат  доверен партньор и в новия парламент  ще бъдем представители на  хората, които искат модерна държава, държава с правов ред и най-вече главен прокурор, който спазва закона и преследва лошите.

Коалицията Изправи се! Мутри вън! е с номер 18 в интегралната бюлетина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK