Девети ден миньори и енергетици не отстъпват от АМ "Тракия" и Хаинбоаз

Снимка: БГНЕС

Протестите продължават, въпреки че късно снощи парламентът прие Пътната карта за климатичната неутралност

Девети ден миньори и енергетици не вдигат блокадите от автомагистрала "Тракия" и Прохода на Републиката.

Протестите продължават, въпреки че късно снощи парламентът прие Пътната карта за климатичната неутралност, която идва след споразумението между правителството протестиращите. Пътната карта позволява производството на ток от въглища в България без ограничение да продължи до декември 2038 година.

Протестиращите на АМ "Тракия" снощи нямаха единна позиция как ще продължи протестът, макар и вчера да го обявиха за безсрочен. Днес предстои на място да отидат синдикалисти, за да обяснят каква е тяхната позиция след решението на НС и дали всъщност това са конкретните действия, които искаха да видят от държавата. Това е и залогът протестът да приключи, съобщава Нова телевизия.

News.bg припомня, че вчера протестиращите се заканиха, че ключовите пътища ще останат затворени, докато териториалните планове за справедлив преход не бъдат изтеглени от Европейската комисия, за да бъдат ремонтирани.

Движението по автомагистрала "Тракия" от п.в. "Свобода" при Чирпан до п.в. Нова Загора е ограничено в двете посоки. Обособен е обход през път II-66 - Стара Загора - Нова Загора - Сливен - АМ "Тракия" и обратно.

Ограничен остава и трафикът през Прохода на Републиката, между Гурково и Велико Търново. Товарните автомобили, пътуващи от ГКПП "Капитан Андреево" в посока към Русе - "Дунав мост" или обратно, се пренасочват през п.в. Харманли по път II-76 - Тополовград - Елхово - Ямбол - Ришки проход. Обходът за леките автомобили е през Шипченски и Котленски проход.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//