Депутатът Даниел Александров за блудството: В дъното на всичко това стои моят развод

Снимка: Даниел Александров, Фейсбук

Даниел Александров е от Дупница, той беше кандидат от листата на ГЕРБ/СДС от 10 МИР – Кюстендил

В дъното на всичко това, което беше обявено днес, стои моя развод, който е от месец – два. „Аз се опитах да го запазя в тайна, но уви. Няма нищо вярно, от това, което е написано по мой адрес, стоя зад името си и всичко това ще се докаже в съда. Товя обяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Александров по повод искания му имунитет от прокуратурата.

И допълни: От тук нататък не искам да намесвам съпругата ми, защото тя е майка на моето дете, гледам да запазя и нейното достойнство“.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, по-рано днес Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Д.А., депутат в 49. Народно събрание.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д.А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7.05.2023 г., в софийското село Бистрица, Д.А. чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

Като народен представител Д.А. е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет. Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета.

С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на НС, а когато то не заседава – на председателя на НС.

Даниел Александров е от Дупница, той беше кандидат от листата на ГЕРБ/СДС от 10 МИР – Кюстендил, но влезе като народен представител от столицата.

КОМЕНТАРИ

FACEBOOK