Денят ще бъде слънчев

Снимка: Infomreja.bg

След обяд ще превали в Североизточна България и Рило-Родопската област

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. След обяд главно над Североизточна България и Рило-Родопската област ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 26° и 31°, в София около 28°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. След обяд главно над северните райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 21-25°. Температурата на морската вода е 17-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, през деня ще се понижава и вечерта ще доближи средното.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 55 мин. и залязва в 20 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 57 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 22 мин. и залязва 17 ч. и 59 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK