Денков: Начинът да не се отиде на избори е да се седне на масата за преговори

Снимка: Infomreja.bg

Той подчерта, че от декември насам се вижда липсата на напредък точно по тези реформи, заради които е направено това правителство

Начинът да не се отиде на избори е да се седне на масата за преговори. Това каза премиерът Николай Денков в Париж във връзка с меморандума на ПП-ДБ и възможността партньорите им от ГЕРБ да не приемат предложенията в него, пише btv.

„Меморандумът е представен като входна точка за преговори. Основното в него е, че ние трябва отново да се фокусираме върху реформите, които предстоят. Това включва попълване на състава на антикорупционната комисия, промени в Закона за съдебната власт, запълването на регулаторите", обясни Денков.

Той уточни, че текстът на меморандума е бил изпратен преди това на Мария Габриел и вероятно тя го е видяла предварително, а след това го е изпратила на Бойко Борисов и на останалите ключови лидери, които подкрепят правителството.

Премиерът подчерта, че от декември насам се вижда липсата на напредък точно по тези реформи, заради които е направено това правителство.

„Целта на меморандума е да върнем фокуса върху това защо сме направили това правителство, защо има Народно събрание, което трябва да си довърши работата. Това са същите приоритети и задачи с желанието да ги дефинираме по начин, по който не може да се отклонява вниманието от тях“, каза още Николай Денков.

Той припомни, че преди три седмици с Мария Габриел са се разделили с идеята, че ще обсъдят министрите, след като тя направи преглед на тяхната работа и след като проведе разговор с тях. Това обаче досега не се е случило.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK