Демерджиев: Поемаме контрола върху „златния гьол”, разследваме го

Снимка: МВР

МВР започва разследване на цялостния начин на дейността

Милионите, които се изливат в джобовете на хора с прякори, ще останат за бюджета и за българските граждани, заяви министър Демерджиев по повод решението държавата да поеме отново пункта за дезинфекция на автомобилите, влизащи от Република Турция на българска територия /т.нар. „златен гьол“/. Министърът инспектира работата на ГКПП – „Капитан Андреево“. Подчерта, че целта на посещението е да изпълни задача, поставена от президента още при конституирането на първите два служебни кабинета през 2021 година - държавата да поеме контрол над границата.

За мен е странно, след като НАП констатира редица нарушения, че в МВР няма нито една преписка. Това ще се промени. Всички обстоятелства ще бъдат изяснени и виновните ще бъдат наказани. МВР започва разследване на цялостния начин, по който е стопанисван този обект. Включително - на информацията, установена от  НАП, че редица касови апарати не са били свързани фискално със системата на приходната агенция - добави той.

Трафикът през ГКПП – „Капитан Андреево“ се увеличава ежегодно, затова задачата е на практика да бъде преизграден като нов, модерен пункт. Електронна система ще гарантира влизането на товарния и пътникопоток да става по-лесно и прецизно – съобщи министърът. Системата трябва да стартира до края на месеца, ако метеорологичните условия не забавят процеса, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK