Делян Пеевски натиска Емил Наков за лиценза на ПФК Пирин

снимка: infomreja.bg

Спекулациите, че Делян Пеевски ще сложи ръка върху футболната марка Пирин стават все по-актуални. Тези дни в Благоевград са проведени редица срещи между хора, които имат пряка връзка миналото и бъдещето на футболния клуб. По-известният с името "гробокопач на Пирин" Емил Наков е бил забелязан в хотел в областния център. Целта на неговата визита в града, където е обявен за персона нон грата, е свързана с лиценза на Пирин. Не е тайна, че всички права на футболния клуб са притежание на кюстендилеца.

От лятото на 2011 година Наков не се е мяркал в Благоевград, след като остави Пирин с финансови задължения на стойност над 200 000 лева към държавата. Заради тези задължения Пирин бе изхвърлен от професионалния футбол. Съдебната регистрация на ПФК Пирин Благоевград АД обаче още съществува, въпреки че няма активна състезателна дейност. Това е добре известно на бъдещите нови собственици от Благоевград БТ, чийто негласен собственик е Делян Пеевски. Именно той и негови приближени са привикали на разговор в Благоевград Емил Наков за лиценза на клуба.

В същото време е имало и разговори по тази тема между кметовете на Благоевград Атанас Камбитов и на Симитли Апостол Апостолов. Двамата са обсъдили възможността изхвърленият от професионалния футбол ПФК Пирин да се обедини със Септември Симитли. Това ще ускори завръщането на орлетата в А група. Първо обаче трябва да бъдат погасени задълженията на Пирин към държавата и след това да се вземе лиценза на Септември. Зад цялата тази операция стои тютюневият гигант в областния център, който ще финансира цялата сделка. Освен това бъдещият Пирин ще има подкрепата на община Благоевград като гарант за стабилността на клуба.

Лично премиерът Бойко Борисов обеща 1 200 000 лева за футбола в града, като от 900 000 лева ще отидат за изграждане на леглова база за школата, а 300 000 за осветление на стадион "Христо Ботев". Парите обаче могат да бъдат усвоени само чрез общината, която ще стане акционер в дружеството.             

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//