Деца пострадаха леко при пожар в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Вижте какво още е станало през почивните дни в областта

Четири бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол са започнати в Перник. 

На 4 юни малко преди полунощ, на кръстовището в пернишкото с. Драгичево бил проверен лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 24-годишен перничанин. Алкохолната му проба с техническо средство се оказала положителна – 1,97 промила в издишания въздух. Вчера му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

На следващи яден 10 минути след полунощ, на ул. „Младен Стоянов“ бил проверен лек автомобил „Опел Зафира“ с водач 40-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 48 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

С 1,77 промила алкохол в издишания въздух е управлявал „Форд Мондео“ 46-годишен перничанин. Мъжът бил проверен на 05 юни, около 09, 15 ч., в пернишкото с. Драгичево. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

50-годишен перничанин е управлявал лек автомобил „Форд“ с рекордните 3, 17 промила алкохол в издишания въздух. Проверен е вчера, около 21, 05 ч. на ул. „Кракра“ в областния център. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава. 

Двама на съд за управление на автомобили след употреба на алкохол и с чужди регистрационни номера.

На 1 май тази година, в Перник бил проверен лек автомобил „Опел Корса“ с водач 54-годишен перничанин. Алкохолната му проба с дрегер показала 3, 04 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Установено е, че вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

44-годишен столичанин ще отговаря за управление на автомобил с чужди регистрационни табели. Мъжът бил проверен на 16 октомври миналата година в гр. Перник, управлявайки „Субару“. Привлечен е като обвиняем по чл. 345, ал. 1 от Наказателния кодекс и го заплашва наказание лишаване от сводова до 1 година или глоба от 500 до 1 000 лева. 

Пет пожара с материални загуби са гасени през почивните дни в региона.

На 5 юни, около 13, 30 ч. е подаден сигнал за горяща къща на ул. „Протожерица“ в областния град. Пристигналите на място пожарникари локализирали пламъците. Изгорели са мебели, бяла, черна и компютърна техника, дрехи и опушени стени. Причината е в процес на установяване. Извършен е оглед и е започнато досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Отново на 5 юни, 12 минути след полунощ е пламнал лек автомобил „Тойота“, собственост на 35-годишна жена. Колата, паркирана на ул. „Отец Паисий“ е унищожена в предната й част, както и част от купето. Причината не е установена. Извършен е оглед от служители на Първо РУ и е образувано досъдебно производство.

Лек автомобил „Пежо“ е изгорял по време на движение. Инцидентът е станал на 6 юни, около 18,25 ч., в района на „Кощенски мост“, общ. Брезник. Причината е техническа неизправност. Няма пострадали хора.

Текстилна завивка е изгоряла при пожар в къща. Сградата намираща се на ул. „Р. Димитров“ е пламнала на 6 юни, около 21, 30 ч. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Жена и две деца са пострадали при пожар в Перник. Сигнал за горящ апартамент в кв. „Твърди ливади“ е подаден снощи, около 22, 12 ч. Три екипа от пернишката пожарна локализирали пламъците. Леко са пострадали жена на 35 години, 13-годишно момче и 11-годишно момиче. Закарани са за преглед в пернишката болница и са освободени след оказана първа медицинска помощ. В жилището са унищожени част от покривната конструкция, бяла, черна и компютърна техника, входни врати, външна изолация и автомобилни гуми. Причината е в процес на установяване.

Започнато е досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK