Д-р Величков: Всички настанени с коронавирус в болницата в Кюстендил не са ваксинирани

Снимка: Infomreja.bg

Болницата в Кюстендил разполага с необходимия ресурс като легла, персонал и лекарства

Това, че Кюстендил попада в тъмночервената зона се усеща и по натиска в болницата. От последните десет дни бройката на хората, които постъпват за прегледи в Спешно отделение рязко се увеличава. Там се правят съответните проби, рентгенови снимки, уточнява се кой е заразен и кой не, и дали има индикация за постъпване в болница. Това обяви директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ – Кюстендил, д-р Александър Величков. По негови думи има значително увеличение и на хоспитализациите. Само в днешния ден до обяд са изписани 11 души, като непрекъснато постъпват нови.

Болницата в Кюстендил разполага с необходимия ресурс като легла, персонал и лекарства.

„Сред заразените има и такива, които са ваксинирани, но техният процент е много малък и протичането им е изключително леко. Към този момент нямаме ваксиниран пациент, който да е починал след това. Всички болни, които са с влошено състояние не са ваксинирани“, уточни още д-р Величков. Той допълни, че единственото, на което можем да разчитаме към този момент е ваксинацията.

„Ако погледнем населението в цивилизованите и развитите страни, където 70-75% са ваксинирани, трябва да си дадем сметка, че хората, които живеят в цивилизования свят не са по-глупави от нашето население. В България за жалост нещата се развиха така, че процентът е много малък, в Кюстендил процентът на ваксинираните е малко по-висок от средния за страната“, уточни още директорът на Кюстендилската болница.

В здравното заведение в областния град най-висок е процентът на ваксинираните лекари – 80-85%, при медицинските сестри – 70%, а при санитарите – 55%. Една част от лекарите се ваксинираха и с трета допълваща доза, като сред тях е и самият д-р Величков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK