Д-р Атанас Камбитов: Уверявам ви, че ще бъда наистина честен и независим кмет!

Снимка: Infomreja.bg

На 4 октомври в 18,30 ч. в зала „22 септември“ ще представи всички точки от програмата си

Независимият кандидат за кмет на Благоевград - д-р Атанас Камбитов и Инициативният комитет, който издига кандидатурата му, проведе пресконференция, на която бяха представени членовете на Комитета и основните акценти от програмата на кандидата.

Конференцията се проведе в залата на Регионалния исторически музей.

Уверявам ви, че ще бъда наистина честен и независим кмет. Ще работя единствено и само за Благоевград – за модерен, успешен и проспериращ град!

С тези думи започна събитието, на което присъстваха и част от членовете на ИК, сред които и доц. Елена Ставрева.

Доц. Ставрева заяви, че срещата – именно проведена в храма на историята, доказва, че от миналото ние взимаме поуки, за да градим бъдещето.

Видеопослания отправиха Николай Янчовичин, Жерар Понт и Станка Желева.

Д-р Камбитов заяви пред журналисти, че няма въпроси табу.

Тръгваме честно и открито. На старта искам нещата да са чисти.

Той бе категоричен, че всички проблеми, които сега са на дневен ред в община Благоевград, са имали своето решение още през 2019 и досега е могло да бъдат отметнати.

За тези 4 години можеше част от проблемите да бъдат решени. Времето е спряло в Благоевград. Вървим назад. Време е да завършим започнатото!

Д-р Камбитов обяви, че на 4 октомври в 18,30 ч. в зала „22 септември“ ще представи всички точки от програмата си официално, като ще бъдат представени ясните мерки, конкретните решения на проблемите, сроковете и средствата.

Като най-важни проблеми Камбитов отбеляза липсата на работеща икономика, което води до липса на работни места, добри доходи, миграцията и обезлюдяването. Според него индустриалната зона, изградена в рамките на 14 месеца, ще реши този проблем.

Вторият акцент е правилно разходване на средствата от външни финансови източници или така познатите оперативни програми.

Според Камбитов, третият акцент е подобряването на инфраструктурата.

За 7 дни ще бъдат закърпени всички дупки в града!

Той подчерта и важността на общинското дружество „Биострой“, което не само поддържа общината, но и дава работа на много хора.

Такса „Смет“ категорично ще бъде намалена!, каза Камбитов.

Според него проблемът с бездомните кучета може да бъде решен за 5 месеца, а мостът при село Покровник трябваше да е готов, ако дори това налага „Струма да се премести“, пошегува се Камбитов.

Той заяви и причината за кандидатурата му. Това е било едно дълго обмисляно решение, защото:

Искам да завърша всичко започнато. Имаме екип, трябва ни време и доверие. Личното его и амбиции трябва да са на заден план в името на града! Вярвам, че с обединени усилия ще успеем! С работа, работа, работа! Ако искаме Благоевград да тръгне отново по правилния път!

На журналистически въпрос какви са очакванията на кандидата за протичане на предизборната кампания, Камбитов каза:

Кампанията ми ще има само един акцент, и той е – какво ще направим. Няма да коментирам опонентите си. За 4 години Благоевград се превърна в „град на бъдещето“, защото имаше само обещания, че нещо ще се случи. За мръсната кампания трябва да се притесняват другите, ние сме минали през много такива, а днес на Благоевград не му трябва кампания подобна на тази от 2019. Благоевград няма време! Няма време за боричкания!

Камбитов каза, че в миналото е допуснал пропуски, а не грешки. Един, но съществен пропуск, е това, че преди 2019 екипът му се е фокусирал в големи проекти и много работа, но така сякаш хората са били забравени.

Сега вниманието е към всеки човек. Правехме хубави неща, но се държахме като поговорката „Няма хляб, яжте пасти“. Сега имаме опит, знания, умения, екип, които вие познавате, и може да започне работа от ден първи!

Относно всички проверки, извършени от НАП, АДФИ, КПКОНПИ, Камбитов открито коментира, че в нито един доклад няма дори и думата „вреда“, което екипът му да е нанесъл на Общината.

Нищо от това, което се твърдеше не е вярно!

А в личен план Камбитов заяви, че е простил за предателствата.

Апелирам участниците в кампанията да се фокусират върху решенията, върху идеите, върху това, което се предлага!

Камбитов бе категоричен, че би участвал в публичен дебат в предизборната кампания с останалите кандидати, за да се види кой какво знае, какво е изпълнил и какво обещава.

Той каза още, че не предлага листа за общински съветници, защото смята, че всеки съветник от ОбС би трябвало да се съгласи с предложение на кмета, което е в интерес на хората.

На въпрос на ИНФОМРЕЖА как би коментирал обвиненията от предните ръководства на Общината след 2019 към Камбитов, той каза:

Когато човек работи, другите го обвиняват! В какво?! Че построихме града! Това са оправдания за тяхното безхаберие! Аз съм проверен за всичко и проблемът не е в обвиненията, а че след 2019 нищо не се случи. Гарантирам, че всичко заложено, ще бъде изпълнено!

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK