CNN: Белият дом предупреждава за вълна от недоволство от позицията на САЩ в арабския свят

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Съединените щати могат да загубят подкрепата на арабските страни за цяло поколение

Американски дипломати, работещи в Близкия изток, предупредиха администрацията на президента Джо Байдън, че подкрепата на Вашингтон за военната кампания на Израел в Газа може да доведе до недоволство в арабския свят, се казва в дипломатическа телеграма, разгледана от CNN.

В него се посочва по-специално, че Съединените щати, поради позицията си, могат да загубят подкрепата на арабските страни за цяло поколение.

"Губим много на комуникационното бойно поле", се казва в телеграма, получена в сряда от посолството на САЩ в Оман.

Документът, цитирайки "широк кръг от доверени и ясномислещи лица", отбелязва, че активната подкрепа за действията на Израел се разглежда в контекста на "материална и морална отговорност за това, което те смятат за възможни военни престъпления".

Телеграмата според CNN е написана от втория най-високопоставен служител в американското посолство в Мускат и е изпратена наред с други до Съвета за национална сигурност на Белия дом, ЦРУ и ФБР.

Макар че това е само една линия от регионално посолство, той дава поглед върху нарастващата антиамериканска вълна, обхващаща Близкия изток, отбелязва CNN. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//