Четирима ученици от Пиринско с награди от конкурса на МОСВ и фондацията на Бербатов

снимка: infomreja.bg, архив

Регионалната инспекция по околната среда в Благоевград ще награди четиримата победители от региона, спечелили награди в националния конкурс “Обичам природата - и аз участвам!”, организиран от екоминистерството и фондация “Димитър Бербатов”.

16-годишната Яна Петкова от Благоевград, 14-годишният Иван Ружин от с. Беласица и Филип Алексов, на 10 години с. Крупник, са отличени в категорията за есе и ще получат велосипеди, а 12-годишната Симона Андонова от Благоевград е класирана на първо място в категорията «снимка» за деца до 14 години и ще получи цифров фотоапарат.

Победителите от Пиринско ще получат и грамоти за участие в конкурса, както и други предметни награди и информационни материали.

Награждаването на четиримата ученици ще бъде на 22 декември от 11 ч. в сградата на РИОСВ – Благоевград.

Победителите в конкурса за деца и юноши „Обичам природата и аз участвам” бяха обявени на специална церемония на 13 декември 2011 г. в музея „Земята и хората” - София. Четиримата победители от Пиринско надделяха в оспорвана надпревара измежду 500 ученици от цялата страна, като само в област Благоевград, за наградите в конкурса се състезаваха 170 от тях.

Както беше обявено при старта на конкурса,  МОСВ и фондация “Димитър Бербатов” осигуриха 10 велосипеда за отличените в категорията за есе, 10 цифрови фотоапарата в категорията за снимка и 10 бинокъла а в категорията за рисунка.

Конкурсът  се проведе в рамките на едноименната национална информационна кампания на МОСВ, която стартира през 2010г. Целта е обединение и изява на всички приятели на чиста околна среда, които са готови да обвържат своята загриженост за природата с всекидневни действия за нейното съхранение.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//