Четирима български работници загинаха при срутване на строително скеле в Хамбург

Снимка: Infomreja.bg

Още не са изяснени причините за срутването

Четирима български работници са загинали при срутване на строително скеле в Хамбург, предаде ДПА, като се позова на германските служби за спешна помощ. Очаква се спасителните дейности да продължат и през нощта, съобщи БТА.

По информация на противопожарната служба първоначално четиримата са обявени за изчезнали, но при разчистването на отломките са открити телата им. 

Осеметажното скеле се е срутило върху асансьорна шахта тази сутрин малко след 9 часа местно време. Височината на отломките достига до втория етаж на сградата, до която е било разположено скелето.

"Основната трудност, разбира се, е в това, че има много елементи от скелето, които трябва да бъдат обезопасени", заяви говорител на противопожарната служба. На мястото на инцидента работят около 150 спасители.

Следователи от хамбургската полиция вече са започнали първоначален оглед. "Въпреки това е много рано да се даде оценка за причината за срутването", каза представител на силите на реда.

Инцидентът е станал в строителната зона "Юберзеквартир" в пристанищния район "Хафен сити", където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. Това е една от най-големите строителни площадки в Хамбург. Според един от ръководителите на строежа, когато скелето се е срутило, на обекта са работили между 1300 и 1500 души.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//