България получава данни от седмичния екологичен мониторинг на територията на Украйна

Снимка: Infomreja.bg

Министър Попов координира съвместни действия последователно с румънския и украинския си колега

Министър Юлиян Попов проведе видеоконферентен разговор с министъра на екологията и природните ресурси на Украйна Руслан Стрилец.

Двамата министри обсъдиха възможностите за подкрепа на Украйна за възстановяване от екологичните предизвикателства вследствие от военните действия в страната.

Министър Стрилец се ангажира да предоставя ежеседмично данни на България от екологичния мониторинг на територията на Украйна, включително и от района на язовир „Нова Каховка“.

Украинският министър отбеляза,  че с оглед обективното информиране на населението за състоянието на компонентите на околната среда правителството на Украйна е разработило приложение, което е свободно достъпно на  адрес https://ecozagroza.gov.ua/

По-рано вчера министър Попов проведе видеоконферентен разговор и с румънския министър на околната среда и горите Мирча Фичет.

По време на разговора министрите обмениха информация от извършваните непрекъснати наблюдения на територията на България и Румъния. Договорено беше двете министерства да обменят всекидневно резултатите от мониторинга.

Досегашните изследвания и в двете страни показват, че няма и не се очаква влошаване на качеството на водите на Черно море, съобщават от МОСВ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK