Бъдете внимателни и отговорни на пътя!

Снимка: ОДМВР, Смолян

Призовават от Пътна полиция - Смолян

От началото на годината до 26 юли 2021 г. на територията на област Смолян са настъпили 40 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали двама, а ранените са 50. Пет от произшествията са с пострадали деца, те са най-уязвимите участници в движението по пътищата. Най-често пострадалите в пътнотранспортни произшествия деца са били пътници в автомобилите на своите родители или близки.

Правилата за пътна безопасност се учат през целия живот, но първите уроци се дават от родителите. Затова техният личен пример е най – запомнящ се!

Летните месеци са най – тежки по отношение на смъртни случай при пътни инциденти. В тази връзка ежедневно на територията, обслужвана от ОДМВР - Смолян, се организират и провеждат полицейски операции за контрол на пътното движение и недопускане на тежки пътни инциденти.

Основната контролна дейност на полицейските служители е насочена към превенция на управлението на МПС от водачи, употребили алкохол или шофиращи под въздействието на наркотични вещества, управлението на МПС от неправоспособни водачи,  водачи с рисково поведение на пътя, свързано с неправилно изпреварване, отнемане на предимство и други несъобразени маневри, създаващи предпоставки за пътни инциденти. Засилен контрол  се осъществява  и за спазването на скоростните режими.

Пътнотранспортният травматизъм не е просто статистика и цифри, зад тях стоят реални човешки съдби, много от които унищожени заради поемане на ненужен риск, невнимание или грешка на пътя.

Ръководството на Областна дирекция МВР – Смолян и служителите от сектор „Пътна полиция“ призовават всички участници в движението по пътищата да бъдат много внимателни и толерантни и да спазват стриктно правилата за движение. Същевременно да не проявяват търпимост към нарушенията на пътя и да подават сигнали.

Бъдете отговорни, това може да означава спасен живот!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK