БСП ще предложи алтернативен бюджет, този на управляващите бил антисоциален

Снимка: БСП

За да се увеличат доходите на хората и да се ограничат неравенствата, надявам се нашите предложения да получат подкрепа

„Бюджетът, който предлага финансовият министър, е антисоциален. Става въпрос за замразяване на доходи и орязване на разходи. Ще предложим алтернативен бюджет.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Мая Димитрова в предаването „Твоят ден” на NOVA News.

Тя посочи, че социалистите ще настояват от 1 юли минималната работна заплата да стане 50% от средната, майчинството през втората година да е равно на размера на минималната заплата, да се увеличат детските добавки и вдовишките надбавки, както и лекарствата за деца до 14 години да бъдат безплатни.

„Ние имаме различия с управляващите по отношение на бюджетния дефицит, но се надявам, че в името на това хората да имат по-добри доходи и да се ограничат социалните неравенства, да подкрепят нашите предложения”, каза Димитрова.

По нейните думи, управляващите говорят за конституционни промени, но все още не са ги показали. По отношение на правомощията на главния прокурор, според депутата от БСП, те трябва да бъдат ограничени, но не и да се премахне фигурата на главен прокурор.

Мая Димитрова изрази несъгласие с предложението на правителството в България да се разплаща с две валути – лев и евро. „Рано е България да влезе в еврозоната, това го показва действителността”, смята тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//