БСП с 9 съветници в новия парламент в Гоце Делчев, ВМРО и Атака без представители

Снимка: Infomreja.bg, архив

Доста пъстър ще бъде новият Общински съвет в Гоце Делчев. Според неокончателните резултати БСП ще е водеща политическа сила с 9 съветници.

Със седем мандата ще бъде представено Движението за права и свободи, а ПП ГЕРБ - с един по-малко. 

Реформаторският блок, начело с д-р Елена Аврамова, и „Движение за  Гоце Делчев“, чийто водач бе досегашният председател на Общинския съвет Ангел Гераксиев, взимат по три мандата. 

„Народен съюз“ влиза в законодателната местна власт с един общински съветник. В местният парламент присъствие няма да имат както ВМРО, така и Атака.

С преференциален вот от ПП ГЕРБ в новия общински парламент влизат Борислав  Пръков, Михаил Ковачев и Димитър Гамишев, които ще са новите лица.

От досегашните общински съветници влизат още Костадинка Богданова, Атанас Чурков и водачът на листата Ангел Тунчев. 

Според представителната справка, съветниците на ГЕРБ ще бъдат с един по малко в новия Общински съвет. 

С трима съветници увеличава присъствието си в законодателната власт в Гоце Делчев БСП, а ДПС запасва 7-те си места от предишните избори за местна власт.

Движението на бившия председател на Общинския съвет Ангел Гераксиев, който в предния мандат бе избран от листата на ПП "Българска социалдемокация", също увеличава присъствието си с още един общински съветник. С един представител повече ще има и Реформаторският блок, който в предния мини парламент бе представен от двама съветници от листата на ДСБ. 

29 са местата в Общинския съвет в Гоце Делчев, който според новата конфигурация ще бъде по-шарен от предходния. 

 

КОМЕНТАРИ

даалия20:16 - 27.10.2015
Политически труп -Павел Петелов . Като видиш резултатите излиза , че и петеловата рода не е гласувала за него. Жалка картинка...
ТОни16:26 - 27.10.2015
Почти всички влезли с купени гласове.Да живее демокрацията и закона.Няма такава държава
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK