Боряна Калейн спечели злато на Световните игри в САЩ

Снимка: БГНЕС

На топка тя допусна грешки, които я лишиха от медал

Българката Боряна Калейн спечели златен медал на финала на обръч и се класира пета на топка в турнира по художествена гимнастика на Световните игри в Бирмингам (САЩ).

Калейн игра много силно в квалификациите и получи първи по сила оценки на двата уреда, а 35.400 точки на обръч е най-високата в турннира изобщо, съобщава Нова тв.

На финала на обръч Боряна Калейн също се представи отлично и с 34.400 точки взе шампионската титла. Втора се класира София Рафаели от Италия с 34.350, а бронзовото отличие заслужи Фани Пигнички от Унгария с 33.650 точки.

На топка Калейн допусна грешки, които я лишиха от медал и тя остана на пето място с оценка от 31.150 точки.

Златото взе европейската шампионка в многобоя от Евро 2022 в Тел Авив Дария Атаманов от Израел с 34.900 точки, следвана от София Рафаели с 33.550 и Фани Пигнички с 32.550 точки.

Втората българка Ева Брезалиева остана извън финалите на двата уреда след допуснати грешки. На обръч тя получи 29.200 точки, което й отреди 14-а позиция, а на топка има 29.250 (с три десети наказание) и завърши 13-а.

Световните игри са за спортове или дисциплини, които не намират място в Олимпийската програма, затова няма многобой, а само квалификации и финали на отделните уреди.

Съдия за България на турнира е Филипа Филипова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK