Близо 800 наши сънародници от Босилеград се подписаха срещу ограниченията за влизане в България

Снимка: Личен архив

Гражданите на Босилеград са недоволни от ограниченията

Близо 1000 наши сънародници от Босилеград се включиха в подписка против ограниченията за влизане в България заради коронавируса, съобщи председателят  Културно-информационния център, Иван Николов.

Подписката ще бъде изпратена на Министерския съвет, Министерството на здравеопазването на България и главния държавен здравен инспектор. Гражданите на Босилеград са недоволни от ограниченията, които им налага последната заповед на Министерството на здравеопазването, издадена на 26 януари, с която до 30 април ще се допуска влизането на територията на България само с PCR тест или 10-дневна карантина.

„Ние, жителите на общините Босилеград и Цариброд със сръбско и българско гражданство, с временно и постоянно пребиваване в България и Сърбия, поради специфични исторически и географски обстоятелства сме принудени ежедневно да минаваме границата с цел работа, обучение, семейни, медицински, административни и хуманитарни причини.

За пореден път сме силно засегнати от заповед на Министерството на здравеопазването. Тази мярка започна на 29.01.2021г. и ще продължи до 30.04.2021 г. Твърде дълъг срок, в който оставаме без възможност за работа, следване, лечение, пълноценна връзка със семействата си“, обявиха още засегнатите наши сънародници.

Те се обърнаха към Министерския съвет, Министерството на здравеопазването и Главния държавен здравен инспектор с молба да бъде преразгледано и отменено изискването за ПСР тест или 10-дневна карантина за влизащите в България жители на общините Босилеград и Цариброд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK