Блинкън очаква с нетърпение по-нататъшно партньорство със свободолюбивата ни нация

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дипломатическите отношения на САЩ с България са установени преди повече от 120 години

От името на Съединените американски щати приемете моите най-добри пожелания към народа на България по повод 146-ата годишнина от Освобождението на България. Това се казва в поздравление от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, публикувано на сайта на Държавния департамент.

По думите му Съединените щати дълбоко ценят дипломатическите си отношения с България, установени преди повече от 120 години. "Нашето партньорство, основано на споделени демократични идеали, насърчава мира и просперитета на двете ни нации и допринася за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общност", посочва Блинкън.

Той отбелязва още, че САЩ оценяват ангажимента на България за задълбочаване на интеграцията си към европейските институции, за гарантиране на енергийната си сигурност и на икономическата си стабилност, както и за засилване на партньорството си със съюзниците в НАТО. "Обединени сме в усилията си да подкрепим Украйна и нейния народ, които се борят да защитят страната и свободата си от военната агресия на Кремъл", изтъква Антъни Блинкън.

Държавният секретар на САЩ заявява още, че очаква с нетърпение по-нататъшно партньорство в насърчаването на по-сигурно, проспериращо и справедливо бъдеще "за нашите две свободолюбиви нации". /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK