Благоевградският театър ще зарадва детската публика с нова премиера

Снимка: ДТ „Никола Вапцаров“

Премиерните дати са 17 декември (петък) от 18:00 ч. и 18 декември (събота) от 11:00 ч.

Малко преди настъпването на коледните и новогодишните празници Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, ще зарадва най-малките театрални зрители и техните родители с премиерата на най-новия детски спектакъл – „Неволята“.

В пиесата на Севар Иванов и Огнян Спиров, вълнуващата история за двамата братя, които научават ценен житейски урок, е преплетена с още много любими герои и сюжети.

Режисьори са Огнян Спиров и Биляна Дилкова, чийто спектакъл „Пинокио“ е любим на благоевградската публика. Сцената ще се превърне в приказна гора благодарение на Юлияна Войкова-Найман, която отговаря за сценографията и костюмите в представлението.

Музиката към спектакъла е дело на Димитър Христов. В спектакъла участват актьорите Александър Митев, Иван Хр. Иванов, Илия Павлевчев и Мартин Лазаревски.

„Неволята учи“ е една от най-популярните български народни приказки. Поучителният сюжет е включен в програмата по български език и литература на учениците във втори клас, като се стреми към съхранение и предаване на народното литературно творчество за деца през поколенията.

Изграждането на театрален спектакъл по народния разказ и приобщаването към традиционния сюжет на други обичани и познати приказни герои ще развълнува малките театрални любители и ще ги научи на мъдростите и поуките, които са били предадени и на техните родители.

Спектакълът е реализиран с подкрепата на фонд „Култура“ на Община Благоевград.

Премиерните дати на детския спектакъл „Неволята“ са 17 декември (петък) от 18:00 ч. и 18 декември (събота) от 11:00 ч. в камерна зала на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

Билети могат да бъдат закупени от касата на театъра или онлайн на entase.bg: www.entase.bg/dt.blagoevgrad/, както и да се резервират на телефон 0879 523 729.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK