Бизнесмен се включи в кампания в помощ на млад мъж от Горно Краище

Снимки: Муса Гагъм

Муса Ботков е изоставен от родителите си като дете и има тежка съдба

Шефът на голяма строителна фирма от Разлог се включи в кампания в помощ на млад мъж от белишкото село Горно Краище.

Миналата седмица Муса Гагъм и сдружението "Маргарити" поеха ангажимент да помогнат на Муса Ботков от Горно Краище, който от няколко години живее в малък контейнер над селото.

Муса е изоставен от родителите си като дете и има тежка съдба. Той се обръща с молба за помощ към Муса Гагъм от с. Краище и кампанията започва.

В нея се включва Владимир Владиморов от „Балканстрой“, който дарява 4 кубика бетон за основата на новия контейнер, който ще бъде закупен с дарения от сдружението "Маргарити".

Владимиров ще дари тръби за прекарването на вода, както и кабел за прекарване на ток в новия контейнер на Муса от Горно Краище. За кампанията шефът на фирмата разбира от свой служител от Горно Краище, Мустафа Ходжов.

Кметът на Горно Краище също оказва съдействие и помага на Ботков да се справи с тежката си съдба. Цяла зима Муса Ботков е мръзнал в своя остарял и малък контейнер, но скоро той ще има чисто нов с баня, тоалетна и кухня.

Такива случаи показват, че доброто обединява хората, въпреки техните различия в пол, раса и религия. Наистина Джон Бъниан е прав да казва, че: "Никога няма да се почувстваш жив, докато не сториш добро за някой, който не може да ти се отплати."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK