Бившият британски премиер Дейвид Камерън се завърна като външен министър

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Досегашният външен министър Джеймс Клевърли пое поста на вътрешен министър

Бившият британски лидер Дейвид Камерън беше посочен за нов външен министър на страната в понеделник, в изненадващо назначение, направено от премиера Риши Сунак, предава "Ройтерс".

57-годишният Дейвид Камерън беше британски министър-председател от 2010 до 2016 г., като подаде оставка след резултата от референдума за Брекзит, когато Великобритания гласува за напускане на Европейския съюз.

Кабинетът на британския премиер Риши Сунак назначи Джеймс Клевърли, бивш външен министър, за нов вътрешен министър на страната в понеделник, след като предишният титуляр Суела Бравърман беше уволнена.

Неочакваното му завръщане на предната линия на британската политика идва, след като прекара последните седем години в писане на мемоарите си и участие в бизнеса, включително Greensill Capital, финансова фирма, която по-късно се срина.

Кабинетът на Сунак съобщи в понеделник, че крал Чарлз е одобрил да даде на Камерън място в горната камара на Великобритания, Камарата на лордовете, което му позволява да се върне в правителството като министър, въпреки че вече не е избран член на парламента. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK