Бившата кметица на Дъбница от ГЕРБ Синем Бекирова отива на балотаж като независима с Хасим Адемов от ДПС

Синем Бекирова, снимка: Infomreja.bg

Бившата кметица на гърменското село  Дъбница, която го управляваше като кмет от ПП ГЕРБ, след един пропуснат мандат е на път да спечели балотажа в неделя и да се върне отново в управлението на родното си село като независим кмет.

За издигнатата от Инициативен комитет Синем Бекирова на първия тур на изборите за местна власт са гласували 395 души.

С 56 гласа по-малко е броят на бюлетините, преброени в урните на двете секции в Дъбница за досегашния кмет от ДПС Хасим Раифов Адемов. Двамата ще премерят сили на балотажа в неделя.

В гърменското село Дъбница пълен крах е претърпял и кандидатът за общински кмет от ДПС Ахмед Башев, сочат данните от преброените действителни бюлетини в двете секции. Там фаворит е отпадналия от надпреварата Галип Мисирков с  647 гласа, а останалите партии, коалиции, инициативни комитети и движения са получили общо 133  гласа.

Според информация от провежданите в момента преговори очакванията са, че гласувалите за Галип Мисирков на първия тур  в родното му село Дъбница ще подкрепят двете дами, а именно за кмет на община Гърмен Минка Капитанова и за кмет на  Дъбница Синем Бекирова.

Резултатите от първия тур между Минка Капитанова и Ахмед Башев, сочат че Капитанова в по-големите села е със значителен превес спрямо Ахмед Башев.

В  родното село на Минка Капитанова Дебрен бившият управник на общината и бившият депутат от ДПС Ахмед Башев е претърпял крах. За него са гласували 366 души, а за Минка  Капитанова резултатът е почти двойно по висок.

В другото голямо гърменско село Долно Дряново за Ахмед Башев са гласували 184 гласоподаватели, а за Минка Капитанова 211.

Не по-различни са резултатите и в другото голямо село Огняново, където живее пък  Ахмед Башев. За него там действителните бюлетини са общо 364,  а за Капитанова 404.

Наполовина е резултатът между двамата кандидати на първия тур и в Балдево, където за Ахмед Башев са гласували едва 20 човека, а за  Капитанова - 46.

В общинския център в Гърмен Башев е с незначителен превес спрямо основния си опонент Минка Капитанова, въпреки масовото гласуване за него от ромите от добилия скандална известност квартал „Кремиковци”.

В двете секции на общинския център, в едната от които бяха струпани над 300  гласоподаватели от ромския квартал, общият резултат е 415 бюлетини за Башев и само 66 по-малко бюлетини за Капитанова.

Както ИНФОМРЕЖА  писа, ДПС в община Гърмен загуби тотално битката за общински съветници.

В новия общински съвет партията на Лютви Местан в Гърмен ще има само 5 общински съветници при 10 и пълно мнозинство в  предишния.

Очакванията са  за първи път от много години, както управлението на община Гърмен, така и председателят на новия съвет да са от партии, различни от ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

Бравооо18:19 - 28.10.2015
СБОГОМ МАНОЛ
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//