Бихте ли опитали шоколад, направен с едни от най-лютите чушки в света?

Снимка: Pixabay

Това са най-новите бонбони на панаира на шоколада в Париж

Трудно е да се измисли нещо ново на годишния панаир на шоколада в Париж, но френският шоколатиер Дамиен Видал е намерил начин. Той е включил най-лютите чушки в света в своите сладкарски изделия, за да им придаде изтръпващ привкус.

Освен традиционни съставки като малини, касис и маракуя, неговите шоколадови бонбони с мраморна форма са подправени с „Carolina Reaper“, най-лютата чушка в света според Световните рекорди на Гинес .

Различни посетители на шоколадовия панаир смело опитаха лъскавото шоколадово чили.

„Той е едновременно сладък и пикантен, не прекалено пикантен, пикантният вкус е мек“, каза японският студент Хитоми Ебитани.

Видал, който е работил в най-добрите парижки ресторанти и е поканен като „млад талант“ на панаира на шоколада в Париж каза, че този забавен ефект е точно това, което е търсил. Сладък и нежен в началото, а след това следва вкусова експлозия, която отшумява след няколко минути.

„Трябваше да преминем през няколко рецепти, няколко опита, за да намерим правилния баланс. Такъв, който позволява да угодим на повечето хора“, каза той.

Френските домакинства изяждат средно 13,2 килограма шоколад на година, но оставят достатъчно, за да може Франция да изнася 243,793 тона годишно. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK