Атанасов зове ГЕРБ да се върнат на масата на преговорите без червени линии

Снимка: Infomreja.bg

Той обясни, че меморандумът представлява покана за преговори към коалиционните партньори

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов призова парламентарната група на ГЕРБ-СДС да се върне на масата на преговорите за предстоящата ротация без червени линии, пише news.bg.

Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом, Атанасов обясни, че меморандумът представлява покана за преговори към коалиционните партньори на ПП-ДБ ГЕРБ-СДС. Преди ротацията е важно да седнем на масата на преговорите без червени линии и да си изясним политиките през следващите 9 месеца или както е казано в меморандума през всички 9 месеца до изтичане на мандата на управление, каза Атанасов.

"Смятам, че трябва да седнем спокойно, заедно, внимателно като отговорни държавници, загрижени за интересите на България и да подготвим и подпишем едно коалиционно споразумение", призова Атанасов формацията на Бойко Борисов. Вчера меморандумът бе изпратен на Мария Габриел, защото на практика връзката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е между Денков и Габриел, обясни Атанасов.

На въпрос на News.bg дали в крайна сметка, ако ГЕРБ не са съгласни с меморандума, ще има избори 2в1 през лятото, Атанасов е на мнение, че към днешна дата българското общество не желае нови предсрочни парламентарни избори. Ако не можем да постигнем споразумение обаче, единственият изход е избори 2в1, подчерта той.

Той уточни още, че няма сделка за регулаторите, а има предложение за преговори за ротацията с един вид политическа оферта. Трябва в една спокойна среда да седнем и двете страни, и да започнем преговори затова как ще се упражнява властта след ротацията, коментира Атанасов.

Нямало червени линии и всичко можело да бъде договорено, сигурен е той. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK