Анулираха спускането в Банско

снимка: infomreja.bg, архив

Спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско бе анулирано, заради силните ветрове в българския зимен център.

Стартът в най-скоростната дисциплина при дамите бе отлагано за по-късен час на три пъти през днешния ден, но в крайна сметка журито взе решение да отмени надпреварата, заради сигурността на състезателките и лошото време в горната част на пистата "Марк Жирардели", съобщи БГНЕС. По програма състезанието трябваше да започне в 11:00 часа. Вятърът в Банско обаче достига 30 метра в секунда, което наложи първоначално отлагане за 13:30 на старта.

Следващата проверка на условията в ски курорта също не задоволи организаторите, които направиха ново отлагане на състезанието с още 30 минути за 14:00 часа. Последва още едно отлагане, заради нестабилните условия и стартът на спускането трябва да бъде даден в 14:30 часа.

В крайна сметка обаче журито прецени, че рискът е прекалено голям и взе решение да отмени спускането. Все още не се знае дали отмененото състезание от Банско ще бъде насрочено за друг зимен курорт. Утре по програма най-добрите алпийки в света би трябвало карат супергигантски слалом в Банско. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK