Александър Мацурев и кметът Петър Галчев инспектираха ремонтните дейности в Добринище

Снимки: ГЕРБ

160 хил. лева са отпуснати от МОН за модерна комбинирана площадка в ОУ “Св. Климент Охридски”

160 хил. лева са отпуснати от Министерство на образованието и науката за изграждане на нова и модерна комбинирана площадка в ОУ “Св. Климент Охридски”, гр. Добринище.

Това каза народният предтавител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев по време на проверка на ремонтните дейности в Добринище. Заедно с него строителните обекти провери и кметът на града Петър Галчев.

„Съвсем скоро учениците ще имат на разположение три игрища - за футбол, баскетбол и волейбол. Ще бъде изграден и тенис корт. Ще се направят скамейки и ще се инсталира и осветление”, уточни Александър Мацурев.

Той поясни, че сградата на кметството също ще бъде с нов облик. 168 хил. лева са отпуснати  за ремонта от Държавен фонд „Земеделие“ по Програма за развитие на селските райони .

”Строително-ремонтните дейности стартираха преди 2 седмици. Покривът вече се подменя, предстои и санирането. Тази инвестиция ще гарантира енергийната ефективност на сградата и ще намали разходите на администрацията”, каза още народният представител.

Александъ Мацурев допълни, че европейският вид на Добринище ще бъде допълнен и от озеленяване на градинката до ул. „Георги Темелков” на стойност 10 хил. лева, отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Реконструкцията на улицата приключи преди няколко седмици. Там са инвестирани близо 640 хил. лв. отново от Фонд „Земеделие“ по ПРСР 2014-2020.

„Благодарение на добрата политика и отпуснатите средства от правителството на Бойко Борисов всичко това е факт. Това не е инвестиция просто в спортни съоръжения, сгради и инфраструктура. Това е инвестиция в нашите деца и бъдеще”, категоричен е Александър Мацурев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK