Акция "Чашка и дрога": Задържаха пиян шофьор, хвърлил 50 лв. на полицаи

Снимка: Infomreja.bg

Всички провинени са задържани

11 988  моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция, за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13 461 водачи и пътници.

Съставени са 3 388 фиша и 737 акта за установени административни нарушения. 

В рамките на изминалия ден са установени общо 17 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и седем - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи, шестима са отказали тестване.

Ето някои и от по-фрапиращите случай на шофьорско безразсъдие:

На 5 февруари около 11:00 часа в село Чомаковци, е спрян колесен трактор "Massey ferguson", управляван от 28-годишен неправоспособен водач. При извършената проверка с техническо средство Дрегер "Drug тест-5000“ е установено, че управлява под въздействието наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

От направена справка в КАТ е изяснено, че 28-годишният шофира в едногодишен срок от наказването му за същото деяние с наказателно постановление, връчено на 28.08.2023 година и влязло в сила на 12.09.2023 година. 
         
Около 18 часа на 5 февруари в село Обнова е бил проверен 21-годишен, който се придвижвал с „Ауди“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за канабис и метамфетамин. 

Карловски полицаи задържаха шофьор, опитал се да ги подкупи.

Около 3.40 ч. в събота, в село Иганово, дежурен патрул спрял за проверка автобус „Мерцедес“. Зад волана на превозното средство бил 61-годишен мъж, чиято алкохолна проба с дрегер отчела над 0,7 промила. С намерение да попречи на  служителите на реда да му съставят акт по Закона за движение по пътищата, водачът им подал заедно с документите си две банкноти от 50 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK