Акцентите! Петков няма да подаде ръка на ГЕРБ, 3,3% ръст в цените за месец и още от деня

Снимка: Infomreja.bg

Акцентите от деня

Опитваме се да използваме настоящата криза като някаква възможност. Въпреки тежките ситуации, се стараем да поставяме положителен знак. Не изпускаме опция да завъртим проблемите към възможност. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на среща с представители на бизнеса във вторник.

Министър-председателят коментира и работата на управляващата коалиция. Той категорично заяви, че няма да бъде премиерът, който ще подаде ръка на ГЕРБ. По думите му това била партия, която е „крала от България толкова години”.

И още по темата с презапасяването с продукти: Към настоящия момент място за паника няма. Не е необходимо да изгубваме потребителския си разум в пазаруване на различни стоки, а има достатъчно наличности на стоки. Положението е спокойно и едни такива напрегнати ситуации излишно създават напрежение. В това увери председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

10% годишна инфлация отчетоха от НСИ

България има план за действие при спиране на доставките от руски газ

Министър Николов: България може да е водеща за замяна на природния газ с водород

Радев след срещата с Йоханис: Системата за сигурност в Европа рухва пред очите ни

Българските ученици събират помощи за своите връстници в Украйна 

Войната:

Две силни експлозии разтърсиха рано тази сутрин западните покрайнини на украинската столица Киев. Украинска медия съобщи, че ракетите са били изстреляни от беларуска страна, но това твърдение засега не е потвърдено от независим източник. Сирени за въздушно нападение прозвучаха освен в столицата, също в Одеса на юг, Уман в централната част на страната и в района на Хмелницки на запад. 

Почти навсякъде руската офанзива остава в застой през последните дни, съобщи високопоставен американски служител на отбраната. От обсадения украински град Мариупол успя да излезе конвой от около 160 автомобила. Вчера Русия заплаши, че ще бомбардира украински оръжейни заводи в отговор на, както твърди Москва, украинската бомбардировка в Донецк, при която били загинали 20 души. Украйна от своя страна обвини за нападението Русия. 

А украинският президент Володимир Зеленски внесе в парламента законопроект за удължаване на военното положение в Украйна с още 30 дни. На 24 февруари в Украйна беше въведено военно положение за 30 дни, след като Руската федерация реши да започне инвазия в страната.

Съветник на Зеленски: Войната ще приключи до май 

"Спрете пропагандата" в Первий канал, Марина Овсянникова е в неизвестност 

Китай призова за "максимална сдържаност" в Украйна  

ЕС одобри нови санкции срещу Русия

Регионалните теми:

14 украински граждани бяха настанени в базата на ЮЗУ

В Координационния пункт в Благоевград се събират дарения за бежанците 

Откриват изложба „Кюстендилска пролет“ в храма на Майстора 

Община Гоце Делчев организира публично обсъждане на своя бюджет за 2022 година 

ВАС остави в сила решението на АС-Благоевград, за конфликт на интереси на Атанас Камбитов 

Повече и интересни новини четете на https://infomreja.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//