Академик сгази Евроинс Черно море на баскетбол

снимка: infomreja.bg, архив

БК Академик Благоевград започна с впечатляваща победа новия сезон на А група при мъжете. Домакините победиха в спортната зала на ЮЗУ "Неофит Рилски" гостите от Евроинс Черно море с 93:64 точки. Залата се оказа тясна за желаещите да гледат баскетболната среща, на която присъстваха повече от 350 човека.

С танц на мажоретния състав към УСК Академик бе даден стартът на втория сезон за баскетболния клуб в А група. Възпитаниците на наставника Петър Клечков започнаха вихрено срещата и след 4 минути игра водеха 10:0. Разликата от 10 точки се увеличи в следващите няколко минути, но след това гостите се съвзеха и я намалиха до една точка, за да приключи първата четвърт при резултат 24:21.

И втората част не се различаваше от първата. Пълното превъзходство на домакините доведе до още по- голяма разлика. Почивката дойде при резултат 53:33 в полза на Академик. За тази разлика основен принос имаха новите попълнения Алекс Симеонов и Дарин Иванов.

След почивката нещата останаха по същия начин. Домакините владееха инициативата, а гостите опитваха с епизодични атаки да поддържат по- малка разлика в точките. Отлично се включи още едно ново попълнение Пламен Дончев, който само за две минути успя да отбележи 11 точки.

В оставащите минути до края Петър Клечков даде шанс на всички свой играчи да са включат в мача. В крайна сметка Академик победи с 93-64 и загатна за огромен потенциал, който ще увеличи шансовете им призово класиране в А група. В следващия кръг БК Академик гостува на Чавдар Троян. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//