87-годишен даде 11 бона на телефонни измамници "за залавянето им"

Снимка: Infomreja.bg

Работата по документиране на случая продължава

 За по-малко от 24 часа криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха помагач в телефонна измама.

В обедните часове във вторник 87-годишен мъж съобщил в РУ- Шумен, че е измамен по телефона.

Обяснил, че предния ден бил потърсен от непознат, който се представил за началника на полицията в града. Съобщил му, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници и го помолил да съдейства. Обяснил, че за целта трябва да остави парична сума, която измамниците като вземат да бъдат задържани на място и да бъдат осъдени. Обещали му, че след акцията парите ще му бъдат върнати. С мисълта, че помага на полицията мъжът оставил сума в размер на 11 000 лева на определено място на ул. "Ген. Гурко“ в Шумен.

След като оставил парите се прибрал. На следващия ден съобщил в полицейското управление за случилото се.  Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК.  Криминалисти от полицейското управление в града предприели редица действия за установяване на извършителя.

Влезли в дирите на 37-годишен мъж от Шумен. Предприетите целенасочени мерки дали резултат и часове по-късно бил установен и разпитан. Пред полицейските служители обяснил, че бил нает от непознати по телефона за да извърши куриерска дейност. Трябвало да вземе от определено място един пакет и да го занесе до друго. За услугата щял да получи добро възнаграждение.

Разпитан е пред съдия, повдигнато му е обвинение във връзка с извършеното престъпление. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK